Wysłany: Nie Lis 11, 2007 15:23 Pobierz postGrupa "Zagadkowicze"
Co sądzicie o tym, aby utworzyć osobną grupę dla osób rozwiązujących zagadki - 'Zagadkowicze' lub 'Zagadki kryminalne'?
Są różne opinie - z jednej strony byłoby jasne, kto rozwiązuje zagadki, a z drugiej nastąpiłby podział userów na forum...
Co Wy sądzicie na ten temat?
Proszę, wypowiadajcie się i głosujcie w ankiecie
Pozdrawiam!
GRUPA UTWORZONA.
Wynik głosowania:
A więc, aby dopisać się do grupy, wchodzicie do zakładki "Grupy" (pod nagłówkiem), następnie przechodzicie do "Zagadkowicze" i zgłaszacie swoje członkostwo.
Przyjęcie może trochę potrwać, ale nie dłużej niż kilka godzin.
Przyjmowane będą osoby, które mają ponad 5 postów w dziale "Zagadki kryminalne - bez odpowiedzi".
Ostatnio zmieniony przez Greg Czw Gru 13, 2007 23:29, w całości zmieniany 2 razy
Ja jestem za. Podoba mi się zrobienie takiej grupy. W sumie nie chodzi o to, że byłoby jasne kto rozwiązuje. Moim zdaniem to jest po prostu sympatyczne, należeć do jakiejś grupy, z którymi coś Cię łączy.
A co zrobienie podziału. jakiś tam podział jest i stworzenie grupy nic nie zmieni moim zdaniem.
Nie chciałem zabierać głosu, ponieważ jestem tu nowy.
Jednak z powodu osobistej prośby Grega napiszę parę zdań.
Nie jestem za tworzeniem nowej grupy. Na forum mamy bardzo dużo możliwości rozległej komunikacji i tak na prawdę każdy zainteresowany wie, kto jest aktywny w "Zagadkach Kryminalnych".
W ankiecie oddałem głos na "NIE".
Pytanie do osób, które chcą stworzenia Grupy: "Po co? Co ta grupa da użytkownikom?"
Niemniej, jeżeli większością głosów Grupa powstanie to oczywiście będę w niej uczestniczył.
_________________ Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me.
Mario Puzo "The Godfather"
Dzięki za oddanie głosu. Choć... dlaczego nadal jest remis?
Industria napisał/a:
Pytanie do osób, które chcą stworzenia Grupy: "Po co? Co ta grupa da użytkownikom?"
Tak, jak pisała Martka - sympatycznie jest należeć do jakiejś grupy. Nie będzie to podział Userów na forum, bo każdy będzie mógł nadal pisać w innych działach bez ograniczeń. A nowe osoby szybko się zorientują, kto rozwiązuje zagadki, a kto nie.
Poza tym będzie to jakieś urozmaicenie na forum. Zagadki kryminalne to jakby nie patrzeć, trochę inny dział niż wszystkie i powinien być jakiś znak rozpoznawczy. Na przykład taka grupa
A może to zachęci niektórych Userów (też tych niezarejestrowanych) do pisania w zagadkach?
Zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Greg Pon Maj 05, 2008 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Głos oddałem jeszcze wczoraj, ale nie wypowiedziałem się.
Nie jestem jakimś strasznym przeciwnikiem Grupy, tylko nie widzę w tym celu. Rozumiem, że to w niczym nie będzie przeszkadzało na forum.
Ale argumenty powinny być pozytywne. Argument "zróbmy to, bo tak, zróbmy to bo to nikomu nie przeszkadza" jest dla mnie dziwny.
Natomiast, jeżeli poczujecie w tym momencie jakąś jedność, wyraz solidarności i sympatii to zróbmy tą Grupę.
Dla więzi! Dla uczucia "jedności stada". OK
_________________ Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me.
Mario Puzo "The Godfather"
Ostatnio zmieniony przez Industria Wto Gru 11, 2007 21:03, w całości zmieniany 2 razy
Natomiast, jeżeli poczujecie w tym momencie jakąś jedność, wyraz solidarności i sympatii to zróbmy tą Grupę.
Dla więzi! Dla uczucia "jedności stada". OK
Wydaje mi się, że będzie na odwrót. Jest to podział, a przecież w jedności siła. To tworzenie takiego małego forum a dużym forum. To nie wyjdzie na dobre. Już kiedyś byliśmy osobno, nie chciałbym żeby to się powtórzyło.
Utworzenie małego forum?
Bez przesady, utworzenie grupy to nie od razu utworzenie osobnego forum.
Pamiętam, jak byliśmy osobno, ale to całkiem inna sytuacja
Powiedz mi, jaki związek ma utworzenie grupy "Zagadkowicze" z nowym forum?
Przecież większość osób z zagadek nie wypowiada się w innych działach, więc nic na tym nie stracą. A nadal jesteśmy na jednym forum.